KÖLKED

Üdvözöljük a gólyák földjén!

   

 Kölkedről

Önkormányzat

Hírek

Oktatás, Kultúra

Turizmus

Civil szervezetek

Galéria

civil szervezetek

A Kölkedi Nyugdíjas Klub


Kölkedi Nyugdíjas Klub 1998 december 9-én alakult meg 38 fővel, jelenlegi létszámunk 17 fő.  

Munkánkat a Polgári Olvasókör épületében kezdtük meg, majd 2003. január 1-e óta vagyunk az új, szépen berendezett helyiségünkben, s heti egy alkalommal jövünk össze. Köszönettel tartozunk Polgármester Úrnak, aki ingyenesen biztosította a klub berendezését, a fűtést, világítást, és semmilyen rezsiköltség nem terhel bennünket.

A költségvetésben biztosított támogatással és a klubtagok által havonta fizetett klubtagsági díjból színes és színvonalas klubéletet tudunk élni. Programjaink ismertetése mindenki számára ismerté teszi azt a komoly munkát, melyet a vezetőség és a tagság évek óta tanúsít, végez.

Minden klubtag névnapjának megünneplése negyedévenként összevonva ( főzés, virág, sütemény). Rendszeresen tartott teadélutánok, kártyázás. Farsangi mulatság megtartása jelmezes felvonulással, majd ügyességi verseny, tombola, tánc. Nőnap megünneplése egy-egy szál virággal a férfi klubtagok részéről és köszöntőt mond a Polgármester Úr is szintén átadva a hölgyeknek a tisztelet virágait. Ezután az iskola tanulói vagy az óvodások műsora teszi színesebbé ezt a napot.

Sok, komoly szakmai tapasztalattal rendelkező szakember tartott előadást. Például a mindenkori háziorvos, a mohácsi kórház főorvosa, a Duna-Dráva Nemzeti Park Béda -Karapancsai Tájegységének vezetője, a terület természetvédelmi őre, a mohácsi rendőrkapitányság szakreferense, az Önkormányzat főelőadója szociális témában, térségünk országgyűlési képviselője.

Komoly kapcsolatot ápolunk az óvoda nevelőivel és a gyermekekkel, az iskola vezetésével és tanulóival, a Hotel- Béda Idősek Otthonával és  a Mohács Térségi Nyugdíjas Klubbal és az általuk szervezett Nyugdíjas Fesztiválon is rendszeresen részt veszünk és fellépünk.

A Polgármester Úr anyagi támogatásával a háziorvosi szolgálat segítségével szűrővizsgálatokat két esetben tartottunk klubunkban.

Mohácsi Jenő Városi Könyvtár az Idősek Hónapja alkalmából rendezett vers-próza-mesemondó gálán egyik idős klubtagunk első díjas lett. 

Megható és szép szokás a 80.életévüket betöltött klubtagok köszöntése.

Országjáró kirándulást szervezünk minden évben, így Parlament, Munkácsy kiállítás megtekintése, Mátyás templom, Halászbástya, Sziklakápolna, Vidámpark, Kalocsa, Gödöllő, Máriabesnyő, Keszthely, Szeged, Ópusztaszer, Somogyvámos, Fonyód, Badacsony, Szentedre, Mórahalom, Szigetvár.

Minden év októberében a Nyugdíjasok Hónapja megünneplése. Református egyházzal közösen szeretetteljes közös imádkozás. Könyvtáros meghívására könyvtár látogatás, ismertetés.

Minden évben Karácsony megünneplése, karácsonyfa állítás, ajándékozás. Ezen ünnepségen részt vett a református tiszteletes úr valamint a kanonok úr is. Az ünnepség megrendezésében úgy az Önkormányzat, mint a társadalmi illetve civil szervezetek, magán támogatók anyagi támogatást nyújtottak.

Nyugdíjas Klubunk nagyon jó kapcsolatot ápol Községünk Polgármesterével, a képviselőtestülettel és a község összes intézményvezetőjével. Arra törekszünk, hogy ez az állapot a jövőben is fennmaradjon.

Köszönünk mindennemű támogatást, és mi is igyekszünk ezt erőnkhöz, képességeinkhez mérten viszonozni.