KÖLKED

Üdvözöljük a gólyák földjén!

   

 Kölkedről

Önkormányzat

Hírek

Oktatás, Kultúra

Turizmus

Civil szervezetek

Galéria

civil szervezetek

Kölkedi Botond Horgászegyesület

A Horgászegyesület története

 1958. előtt Kölkednek nem volt önálló egyesülete, a falu lakói a Mohácsi Egyesülethez tartoztak. Majd 1958-ban megalakult a Kölkedi Botond Horgászegyesület 30-40 taggal, melynek elnöke id. Khin István volt. Az egyesület a Tanácsházán ülésezett. Munkájuk akkor is az engedélyek kiadása volt, valamint a kapcsolattartás a vízkezelőkkel, a halászokkal, a Mohácsi Horgászegyesülettel. A ’70-es évektől rendszeresen neveztek a Megyei Horgász Szövetség által szervezett versenyeken.

Az egyesület soron következő elnöke Sarus Sándor, majd Palásti Lajos volt.

Szűcs Lajos 1966 óta az egyesület titkára, majd 2000-től az egyesület elnöke.

Jelenleg 100 fő tartozik az egyesületbe, gyerekekkel, ifjakkal és felnőttekkel együtt. Heti 1 alkalommal, kedden este találkoznak a Népház kistermében, melyet az Önkormányzat biztosít. Aki horgász állami jeggyel rendelkezik, az az ország bármely horgász vizén horgászhat. A Kölkedi Horgászegyesületnél az állami horgászjegyen kívül a Duna folyó 1433-1465 fkm közötti szakaszára, annak mellékvizeire és a Duna-Dráva Nmezeti Park Igzgatóság kezelésében lévő Belső-Béda I-II-III. vizekre váltható ki engedély Az ide tartozó vizek: Duna, Külső Béda, Belső Béda, Kölkedi Duna.

A Kölkedi Horgászegyesület évente tart közgyűlést, itt a vezetőség beszámol a végzett munkáról. A vezetőség egy évben legalább kétszer, de szükség szerint többször is ülésezik.